Animatie

Welkom in de wereld van onbegrensde mogelijkheden. Bij animatie vormt verbeelding de enige begrenzing (en onze verbeelding gaat best ver). Voor jouw film, kun je animatie ook serieus overwegen. Daar zijn vele redenen voor op te noemen, maar die zijn ruwweg in twee lijnen op te delen.

Ten eerste is het een zeer efficiënte en simpele manier om ingewikkelde concepten uit te leggen. Voor bedrijfsfilms kan zo gemakkelijk en snel het unieke bedrijfsconcept uitgelegd worden door gebruik te maken van vloeiende illustraties, schema’s en eventueel een voice-over. Zelfs de meest abstracte begrippen kunnen zo overgebracht worden. Zo kunnen bezoekers van je website binnen één minuut zien waar je voor staat en hoeven ze daarvoor niet eerst een lange, saaie tekst te lezen (wat de meeste mensen op internet sowieso niet doen). Dit soort uitleganimaties heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.

Ten tweede biedt animatie de mogelijkheid om een unieke esthetiek te bereiken die met live-action niet mogelijk is. Alles kan. Zowel qua vorm als inhoud.

Uiteraard zijn er wel overeenkomsten en globale lijnen in onze films te zien, dat is zo bij elke creatieve maker. In tegenstelling tot andere bedrijven, blijven we echter niet in één gedefinieerde stijl hangen, maar willen we bij elke film net een stapje verder gaan. Op die manier houden we het fris en interessant voor onszelf, voor jou en vooral voor de kijker.

We werken voornamelijk met After Effects, waar nodig aangevuld met simpele 3D animaties en analoge technieken.

CO2ok

CO2ok heeft een zeer toegankelijke manier ontwikkeld om aankopen in webshops klimaatneutraal te maken en wil op die manier klimaatverandering tegen gaan.
Wij maakten deze animatie om dat uit te leggen aan consumenten, geheel in hun huisstijl.

Vastgoedpromo's

Voor een eigen videoconcept hebben wij deze animatie gemaakt. We hebben daarbij gekozen voor de populaire, “platte” tekenstijl en die getracht naar een hoger niveau te tillen door vloeiende overgangen tussen de beelden te animeren.

  • 2014
  • Concept: DAREbrothers

SafeDrivePod

Voor SafeDrivePod hebben we een tekst die zij hebben aangeleverd geanimeerd en er animaties bij bedacht om te illustreren hoe gevaarlijk je telefoon checken achter het stuur is en vervolgens hun oplossing te presenteren.